mandag 2. april 2012

Boller:-)

Nå er me klare for ein ny dag på Skarfoss! I dag var det sol og fint, men kaldt! Eg spadde og laga til grillplass med mur rundt, brukte sikkert ein time på det. Men så hadde me gløymt både pølser, påskeappelsiner og boller... I mårå blir alt. mykje betre:-)

Bollene er laga av oppskrift frå Fru Timian. Dei blir visstnok ekstra godt heva sidan ein smuldrar mjukt smør i mjølet i staden for å smelta det, eg har brukt denne metoden fleire gonger. Deigen er også god å jobba med. I tillegg eksperimenterte eg denne gongen med å koka opp melka og kjøla den ned etterpå for å få ekstra luftige boller. I følge Kjøkkentjeneste er det protein i melk som gjer at gjæren ikkje vil heva skikkeleg. Desse proteima blir ødelagde når melka blir kokt opp. Eg brukte altså både mjukt smør og kokt melk, men eg såg etterpå at det ikkje var vanleg å gjera begge deler... :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar