torsdag 27. januar 2011

snurrar

I dag klikka eg og lagde ein til porsjon med kjeks!! :) Men eg blir alltid skeptisk når eg lagar kjeks, det er jo så mykje smør og sukker i dei, ikkje akkurat det sunnaste her på jord:) Men nå held dei seg lenge, og me må jo ikkje eta alle på ein gong, trøstar eg meg med! Uansett, dei inneheld ikkje transfett i motsetning til kjøpekjeks, og det er positivt!

Her er i alle fall resultatet:


Bland raskt saman 200 g mjuk margarin, 1 1/2 dl sukker, 4 dl mjøl, 1 1/2 ts vaniljesukker, 1-2 eggeplommer og evt vatn for å få rett konsistens. Del deigen i to og ha 2 ss kakao i den eine halvdelen. Kjevla ut to leivar, ca. 22x35cm. Eg brukar å kjevla dei ut på plastfolie for å lettare kunna handtera og flytta dei. Legg leivane oppå kvarandre, kvevla dei litt saman og rull til ein tett rull. La rullen ligga ei stund i kjøleskapet før du deler den opp i ca. 30 snurrar og legg på plate. Klem skivene litt utover. Steik på 175 grader i ca. 10 minutt, tørk dei gjerne etterpå ved 100 grader. Eg snudde dei også på plata når eg tørka dei sidan eg synest dei såg fuktige ut under... Nå kan BA bare komma!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar